Over de auteur

Aalbert van der Horst is huisman, oproep verzuimcontroleur, en schrijft boeken over dagelijkse dingen, meestal zonder opsmuk, vaak met verbazing en een lach an et end.

Hier vind u informatie over zijn leven en werk.

Aalbert (Ab) van der Horst is geboren en getogen op de Noord West Veluwe, en woonde voor hij begin jaren negentig naar Groningen verhuisde, in verschillende Gelderse plaatsen zoals: Hoevelaken, Putten en Ermelo, zijn hobby reizen zorgde er voor dat hij langere tijd in het Midden Oosten en op Tenerife verbleef.

Al op jonge leeftijd begon hij met schrijven maar er is veel verloren geraakt, pas in 2002 kwam zijn eerste boek Ezelsoren op de markt. Voor een relatief klein publiek omdat het boek in het Veluws dialect geschreven is. Toch kwam het via internet tot zijn verbazing terecht in o.a. Canada, Cyprus en België.

Na het succes van het dialectboekje Ezelsoren heeft hij een boek in het Nederlands geschreven: “NUMMER 11 EN ZO”, wat vanaf begin 2013 in de winkels ligt. Al bij de eerste signeermiddag in Nijkerk vroegen verschillende mensen wanneer “NUMMER 11 EN ZO” in het Veluws dialect zou verschijnen, maar dat was helemaal niet de bedoeling, dit boek is bewust in het Nederlands geschreven zodat iedereen het kan lezen.

Maar daar was niet iedereen het mee eens.

Veur de ras-Veluwenoar wordt et bliekboar ’echter’ as et in zn eige toal e’leeze kan worre.

NOU, DAT KAN NU.

 moandag 12 augustus 2013 kreegt Ada van Woerdekom et eerste platte exemploar an’e beuje (bie Boekhandel Roodbeen in Niekark)

Vanof noe is “VERHOALE IN ET VELUWS DIALECT” nummer 11 enzo, ISBN: 9789462034181 bie elke boekwinkel te koop of te bestelle.

 

  

Schilderen

Kunstschilderen is zijn andere hobby, vaak herkenbare dingen die hij in zijn omgeving ziet en er dan een modern schilderij van maakt, zoals een stukje Grote markt en de Parkbrug in Groningen.